Dating tips

onlinedating

Hier volgen enkele tips voor mensen die online contact zoeken:

  • Begin een correspondentie altijd voorzichtig, vertel datgene van uzelf dat belangrijk is en loop vooral niet te hard van stapel. Dit gaat ook op voor andere vormen van contact zoeken, als iemand in een uitgaansgelegenheid te opdringerig is of zijn of haar complete echtscheiding doorneemt, werkt dat vaak niet erg positief.
  • Hoewel e-mail correspondentie vrij anoniem is, moet u oppassen en geen dingen schrijven die u normaal ook niet hardop zou zeggen. Probeer een zo eerlijk mogelijk beeld van uzelf te schetsen, u loop het risico om uiteindelijk bij een eerste afspraakje door de mand te vallen wat u dan zeer kwalijk genomen kan worden.
  • Gebruik bij voorkeur niet uw eigen email account, maar neem voor online dating een account bij bijvoorbeeld Hotmail, Gmail of Yahoo. Dit voorkomt ook totale vervuiling van uw normale email inbox, en is een extra stukje veiligheid. U kunt na een tijdje altijd nog uw andere email adres geven.
  • Wees voorzichtig met namen en plaatsen, gebruik in eerste instantie alleen uw voornaam of een bijnaam (nickname). Via zoekmachines en online gidsen is vaak vrij eenvoudig achter de identiteit van iemand te komen en het laatste wat u wilt is een stalker of ongewenst huisbezoek.
  • Geef nooit zomaar uw telefoonnummer, wanneer u na een tijdje wilt bellen, bel dan eerst met nummeronderdrukking door middel van *31* voor het vaste telefoonnummer of schakel uw nummer weergeven uit bij uw mobiel.
  • Wees vooral eerlijk, schep niet te hoge verwachtingen en stuur recente foto´s en lieg niet over uw leeftijd en uiterlijk. Er is niets hinderlijker dan een eerste date waarbij de ander 10 jaar ouder, 20 kilo zwaarder of kaal is. Dit kan alleen tot teleurstellingen leiden, voor uzelf en de ander en het NIET zo dat men als men verliefd is op een karakter het uiterlijk of leeftijd niet meer zo belangrijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...