Wat zoeken mannen als eerste in een vrouw?

Wat zoeken mannen als eerste in een vrouw?

Dit is de vraag waar veel single vrouwen over peinzen: Wat zoekt een man eigenlijk in een relatie?

Verrrassend genoeg gaven de mannen in plaats van een leuk uiterlijk of mooi lichaam een minder oppervlakkige kwaliteit, die ze in vrouwen zoeken aan.
In een nieuw onderzoek van NextLove werden mannen gevraagd wat als eerste hun aandacht trok bij het online bekijken van een dating profiel van een vrouw. Het bleek dat de aantrekkelijkste eigenschap een goed gevoel voor humor is; 30% van de heren geeft toe dat het woord “grappig” interesse opwekt. Andere topeigenschappen die als wenselijk geacht worden, zijn aardig zijn (25%), betrouwbaarheid (24%) en openhartigheid (21%).

Wat voor veel verbazing zorgde was het feit dat mannen niet zo door sex-appeal gedreven zijn als men denkt.
Alleen 15% zegt het woord “hartstochtelijk” of “passievol” aantrekkelijk te vinden bij een online dating profiel van een vrouw, terwijl de omschrijving “flirterig” alleen bij 6% van de mannen de aandacht trok.

Je ware zelf zijn.
“Wanneer we over “grappig zijn” spreken, dan gaat het niet over grapjes vertellen. Het gaat eigenlijk om het tonen van je ware zelf, hoe goed je jezelf in je eigen vel voelt en dat je ook weleens gek doet als je omringd bent met vrienden en familie.”

En als het gaat om eindelijk over te gaan van online daten naar offline daten, dan zijn de mannen veel vaker geneigd om die datingstap te ondernemen. Volgens de gegevens zijn mannen twee keer meer geneigd om op dezelfde dag van de eerste conversatie een date te regelen. Terwijl 23% van de mannen in dezelfde week al een ontmoeting wilt regelen, geeft het merendeel van de vrouwen (37%) voorkeur om meer dan een maand te wachten voordat ze de persoon voor het eerst ontmoeten.

Gentleman
Voor de dames hangt er nog een extra notitie bij. Bij de eerste belangrijke date is het wel verstandig om wat geld mee te nemen. In feite beweert 39% van de mannen dat ze het erg “op prijs zouden stellen” als hun date aandringt om mee te betalen. Mannen zijn geneigd om zich twee keer zo veel schuldig te voelen, terwijl vrouwen onthullen dat ze blij en opgelucht zijn als hun date aandringt om mee te betalen.

James Preece, dating coach en relatie deskundige, zegt: “Op een eerste date verwacht men meestal dat de mannen de rekening te betalen.
“Het is de beste manier om de date een romantische start te geven door te laten zien dat ze respectvol zijn en in staat zijn om voor een vrouw te zorgen.”
“ Zo worden ze als een gentleman gezien en is de kans groter dat zij hem veel aantrekkelijker gaat vinden.”
“Echter, als een vrouw geen enkel initiatief onderneemt om haar deel te betalen, wordt ze waarschijnlijk gezien als iemand die van zijn vrijgevigheid gebruik wilt maken.”

“Een relatie werkt alleen als beide kanten er investeringen in doen (letterlijk en figuurlijk).”

“Dus zelfs als de man op de eerste date alles zelf betaalt, is het verstandig van de vrouw om de volgende keer hem voor een date uit te nodigen om een evenwicht te creëren.”

Dit vind je misschien ook leuk...