Online Dating Dilemma: Iemand afwijzen

date-afwijzen

Het internet is een vreemde plek, en wat abnormaal lijkt door persoonlijke ervaringen, is volkomen gebruikelijk op internet. Merk op dat het woord gebruikelijk is, niet beleefd of attent. Je moet weten hoe je een afwijzing op de juiste manier kunt brengen. Net als in het echte leven, moet je het snel doen – en het liefst met een beetje vriendelijkheid.Toegegeven, voor sommige mensen is een hardere aanpak noodzakelijk. Geef in het algemeen een stevige afwijzing. Beleefd is goed, maar als het niet werkt, probeer dan strenger en steviger te zijn.

Na het ontvangen van de allereerste e-mail van iemand

Stel dat je een e-mail van iemand krijgt, en je kunt meteen zeggen dat je geen interesse hebt om met die persoon te communiceren. Dan zijn dit voor internet geschikte manieren om nee te zeggen:

-Reageer helemaal niet, nooit. Verwijder het bericht gewoon. In internettaal wordt deze tactiek volledig begrepen als ‘helemaal niet geïnteresseerd, ooit’.

-Stuur een kort antwoord met de tekst: “Bedankt voor het schrijven, maar ik ben niet geïnteresseerd.” Verwijder vervolgens de e-mail van de persoon. Als de persoon blijft schrijven, antwoord dan niet. Als de persoon aanhoudt, gebruik dan de blokkeerfunctie op je e-mailsysteem.

Internetdatingsites verschillen in werking van hun functies. Op sommige sites weet de persoon dat je zijn of haar e-mail hebt ontvangen en gelezen. Op andere sites weet de persoon ook dat je het hebt verwijderd.

En voor de goede orde, de ongepaste manieren om nee te zeggen omvatten:

-Verwijderen zonder te openen. Nogmaals, als deze e-mail de eerste communicatie van een gegadigde is, lees hem dan. De persoon heeft de tijd genomen om het te schrijven, dus neem de paar seconden om het te lezen. Als het datingsite systeem de gebruiker informeert dat zijn e-mail ongeopend is verwijderd, is dat een grote en onnodige afwijzing.

-Een e-mail sturen met de tekst “Wegwezen, jij loser.”

-De blokkeringsfunctie onmiddellijk gebruiken. Als het eerste bericht beleefd was, heb je geen reden om meteen zo te reageren, zelfs als je geen e-mails meer van die persoon wilt, waarom zou je hem of haar dan een klap in het gezicht geven, want zo voelt het om geblokkeerd te zijn.

Midden in een IM-uitwisseling

Stel dat je midden in een Instant Messaging (IM) systeem uitwisseling zit en je realiseert je dat degene met wie je aan het chatten bent, gewoon geen match is. De geschikte actie die je moet nemen, is simpelweg zeggen: “Ik moet nu stoppen. Ik vond het leuk om met je te praten, maar ik denk niet dat we een match zijn. Ik wil niet meer van je tijd verspillen. Veel succes met je verdere zoektocht.”

Wacht op een antwoord. Als het een argument is dat je vertelt waarom je wel een match bent, meld je dan gewoon af. Ga niet verder met chatten. Blokkeer hem of haar indien nodig.

En voor alle duidelijkheid, de ongepaste acties zijn:

Gewoon in het midden van het gesprek afbreken en uitloggen. Zou je halverwege een gesprek de telefoon ophangen als je je verveelde?

“Ik moet gaan” zeggen en uitloggen.

Reageren met woede of obsceniteiten, zelfs als sommige op jou gericht waren.

Als iemand je echt boos heeft gemaakt, vermijd dan verdere problemen, je wilt geen virtuele stalker. De beste manier om dit soort dingen te vermijden, is door mensen vriendelijk te woord te staan, zelfs als ze het niet verdienen.

In het midden van een telefoon-gesprek

Stel dat je midden in een telefoon of video gesprek zit met een kandidaat, en je realiseert je dat hij of zij gewoon geen match is. De juiste maatregelen die moeten worden genomen, zijn onder meer:

Beëindig het telefoongesprek vrijblijvend. Stuur dan een e-mail waarin je zegt dat je hebt nagedacht over hoe het voelde de afgelopen weken en denkt dat je niet een match bent. Deze methode heeft het voordeel dat uw correspondent als contactmethode naar e-mail en weg van de telefoon wordt verplaatst. Langzamerhand zal hij/zij het opgeven.

Vertel de waarheid en beëindig het gesprek door te zeggen dat je geen match bent en bedank de persoon voor het nemen van de tijd.

En voor de goede orde, vermijd deze ongepaste acties: Het gesprek met een positieve noot beëindigen, zonder de intentie om de uitwisselingen voort te zetten. Halverwege de zin de telefoon ophangen, Hij of zij zal je gewoon terugbellen.

Wanneer mensen geen idee hebben

Af en toe kom je mensen tegen die gewoon niet stoppen contact met je op te nemen, zelfs nadat je ze hebt afgewezen. Meestal laten mensen niet los omdat ze fantasieën hebben ontwikkeld op basis van je foto en essay/bio. Wanneer je berichten begint uit te wisselen, groeien de fantasieën. Als je nog steeds anoniem bent, is de situatie waarschijnlijk niet gevaarlijk, maar je kunt je toch ongemakkelijk voelen.

Het is moeilijk om deze mensen te spotten omdat ze zo oprecht en enthousiast lijken. Dus wat is jouw waarschuwwing? Ze drukken veronderstellingen uit over de diepte van je relatie met hen, lang voordat het gepast is.

Vermijd argumenten

Als het je doel is om een ​​duidelijke breuk te maken met de persoon die niet loslaat , maak dan nooit ruzie of verdedig jezelf. Helaas moet je de rol van slechterik accepteren, tenzij je een nog bozer persoon wilt maken van je voormalige kandidaat. Realiseer je dat veel mensen vergeten hoe weinig tijd ze eigenlijk in hun uitwisselingen hebben geïnvesteerd en dat ze geen goed beeld hebben van hun omstandigheden.

Als al het andere faalt, wees dan hard

Als iemand gewoon niet ophoudt je lastig te vallen en al het andere faalt, moet je afzien van beleefd te zijn. Je ontmoedigde aanbidder krijgt slechts één “verontschuldiging” van u. Dan is het voorbij, schat. De volgende regel is behoorlijk effectief, maar gebruik hem alleen als laatste redmiddel: “Je moet weten dat als je opnieuw contact met me probeert op te nemen, ik je activiteiten als misbruik zal melden op de datingsite.

Verbreek daarna de communicatie. Vanaf dat moment is uw aanpak geen antwoord, geen commentaar, niets.

Veiligheid

Je veiligheid staat voorop. Als je denkt een probleem te hebben, voel je dan niet bezwaard om de situatie aan de site-operator te melden (meestal onder misbruik of webmaster). De dating-sites hebben een serieus belang bij het beschermen van hun klanten en het onderhouden van goede public relations. Als je om hulp roept, geef dan echte e-mails of andere gegevens met de ondersteunende feiten.