Een must-read voor mannen die moeite hebben met daten

dating

Er zijn tegenwoordig veel onderzoeken die wijzen op de algehele afname van dating en romantische relaties. Er zijn studies die aangeven dat meer jonge mannen single zijn en dat 45% van de vrouwen single en kinderloos zal zijn in het jaar 2030.

Toch is het vinden van een romantische partner met wie je tijd kunt doorbrengen, in vertrouwen kunt nemen, fysiek intiem kunt zijn en ook een van je beste vrienden is, één van de grootste geneugten van het leven. Ik hoop dat iedereen die dit in zijn leven wil, het op een dag kan ervaren.

Voor veel mannen is dating vandaag de dag bijzonder moeilijk. Me-Too, verschuivende ideeën over geslacht en maatschappelijke trends lijken het voor mannen moeilijker te hebben gemaakt om potentiële partners te vinden.

Om het makkelijker te maken kun je tegenwoordig online daten via een datingsite. Lees meer hierover in ‘Wat is een datingsite?‘.

Vroeger werd het als volkomen normaal beschouwd om potentiële partners in het openbaar te ontmoeten en te benaderen, maar tegenwoordig wordt het als een beetje plakkeriger en taboe beschouwd (maar ik raad je nog steeds aan dit te doen). Geef niet op en je zult uiteindelijk iemand vinden met wie je echt een klik hebt.

dedatinggids

Daten en relaties zijn niet gemakkelijk, en in zekere zin zijn ze ook niet bedoeld om gemakkelijk te zijn. Als dit iets is dat je echt wilt, accepteer dan het feit dat het niet gemakkelijk zal zijn en blijf doorgaan. Ik weet dat je eerder hebt geworsteld en je hopeloos hebt gevoeld op dit gebied, ik snap het. Ik wil echter dat je weet dat je strijd niet uniek is. Je bent niet meer gebroken dan een andere man op zoek, je hebt alleen nodig:

  • Genezen van je teleurstellingen uit het verleden en vermeende afwijzingen
  • Om erachter te komen waarom je moeite mee hebt gehad en langzaam te werken om die patronen te corrigeren
  • Investeer de tijd en moeite in het ontmoeten van mensen

Het is echter absoluut essentieel dat je hier met de juiste mentaliteit op ingaat. Kortom, je moet diep in jezelf geloven dat dingen anders kunnen, dit kan beter voor je worden, en het verleden bepaalt niet de toekomst.

Blijf proberen, blijf jezelf daar buiten zetten, blijf eraan werken. Doe dit allemaal met opzet, laat je ego aan de deur en er zal uiteindelijk iets gebeuren.

Heb empathie voor vrouwen.

Ongeacht wat veel mensen tegenwoordig graag zeggen, mannen en vrouwen zijn verschillend, en dit geldt ook voor onze dagelijkse ervaringen. Het is elke dag een daad van moed om een vrouw te zijn die door de wereld loopt.

Bijna elke vrouw heeft enige ervaring met:

Intimidatie op straat – Aanranding – Stalken. Begrijpelijkerwijs zijn vrouwen veel meer op hun hoede dan mannen, dus als je met een vrouw wilt daten, moet je dit op een bepaald niveau begrijpen en je inleven. Als je die empathie voor hen hebt, zal het de manier waarop je met hen omgaat veranderen, en vrouwen kunnen het oppikken wanneer een man het gewoon “snapt”.

dating

Vind geluk op andere gebieden van je leven buiten daten. Omwille van jezelf moet je streven naar een goed leven en een doel buiten je liefdesleven. Wat zijn de andere dingen in je leven die je voldoening kunnen geven? Probeer een actief en bloeiend sociaal leven op te bouwen (dit helpt ook bij het daten) en ontwikkel vriendschappen met mensen.

Vind hobby’s en andere creatieve passies. Zet een leven op vol verbinding, interesse en avonturen. Nogmaals, doe dit eerst voor jezelf, je bent het aan jezelf verplicht om een leven op te bouwen waar je echt van geniet, dat kan niemand anders voor je doen. Wat is je passie? Waar ben je in geïnteresseerd? Is er iets dat je altijd al hebt willen proberen, of misschien ergens waar je altijd al naartoe hebt willen reizen? Begin met het samenstellen van een lijst en vink langzaam de items af.

Misschien ben je in de loop der jaren afgestompt door het leven in combinatie met het gevoel dat je constant wordt gepasseerd. Het kan zeker ontmoedigend werken. Totdat je diep van binnen gelooft dat je het waard bent, zullen de dingen voor jou niet veranderen.

Als je het gevoel hebt dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen, is het onwaarschijnlijk dat je liefde geeft, en je moet liefde geven om liefde te ontvangen. Omarm het, want het is de verdomde waarheid! Accepteer het! Stop met je ertegen te verzetten! Je bent het waard en je kunt de liefde vinden die je altijd al hebt gewild.