Meerderheid vreemdgangers vindt eigen partner aantrekkelijker dan minnaar

Opvallend onderzoek: meerderheid vreemdgangers vindt eigen partner aantrekkelijker dan minnaar

Vreemdgangers gaan niet altijd voor de jongere en knappere versie van hun eigen partner. Dat is een clichébeeld.

Dat blijkt uit onderzoek van VictoriaMilan, de discrete website voor geheime affaires. 4.538 leden van de site is gevraagd naar hun redenen om vreemd te gaan. Slechts dertig procent van de mannelijke respondenten kiest een minnares die jonger is dan zijn vrouw en slechts 25 procent zegt dat zijn minnares sexyer is. Niet eens de helft (42,8 procent) vindt zijn lover knapper dan zijn partner. 74 procent geeft zelfs aan dat zijn partner interessanter is dan zijn minnares.

Redenen voor Vreemdgaan
Wat zijn dan de redenen voor vreemdgaan? Volgens de meerderheid van de door Victoria Milan ondervraagde mannen zijn geheime lovers zorgzamer, gepassioneerder en kunnen ze beter luisteren. De vrouwelijke respondenten lieten ongeveer dezelfde resultaten zien, hoewel zij hun minnaars over het algemeen sexyer vinden dan hun partners. Zo’n 25 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat haar lover jonger is dan haar partner. Ongeveer 65 procent vindt dat haar man of partner aantrekkelijker is dan haar lover. Maar liefst de helft zegt dat haar minnaar sexyer is – een klein verschil met de mannen dus. Meer over redenen voor overspel lees je op deze pagina.

Verschillen tussen man en vrouw
Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen is wel dat de vreemdgaande vrouw het belangrijk vindt dat een lover zorgzaam en gepassioneerd is en een luisterend oor heeft – veel meer dan de vreemdgaande man. 89,6 procent van de vrouwelijke respondenten koos een minnaar die haar, voor haar gevoel, meer waardeert dan haar eigen partner. 78,2 procent geeft aan dat haar lover beter kan luisteren en 53,7 procent zegt dat haar geheime liefde gepassioneerder is en vaker seks wil dan haar eigen partner.

Cougars en Toyboys: clichés
Sigurd Vedal, oprichter en CEO van VictoriaMilan: “Het ouderwetse beeld van een vreemdganger die gewoon een lekker jong ding wil om indruk mee te maken klopt niet meer – als dat ooit al het geval was. Een typische vrouwelijke Victoria Milan-bezoeker is geen ‘cougar’ die alleen maar op zoek is naar jonge hengsten. Ze heeft thuis een knappe man, maar hij heeft geen aandacht meer voor haar. Door haar geheime affaire voelt ze zich weer sexy, voelt ze dat ze leeft.

Het is overduidelijk dat ook vreemdgaande mannen zich veel minder richten op leeftijd en looks dan iedereen denkt. Bij Victoria Milan is het zelfs onze ervaring dat mannen een affaire aangaan om hun emotionele behoeften te vervullen, niet vanwege een oppervlakkig verlangen naar een mooi uiterlijk of een lekker lichaam.”

Het inschrijven bij VictoriaMilan is gratis. De dienst is samen met Mysecretdate en Secondlove marktleider op het gebied van ‘tweede liefdes’.

Dit vind je misschien ook leuk...