Steeds meer ouderen doen aan online dating

Steeds meer ouderen doen aan online dating

Ouderen wagen zich steeds vaker aan daten via internet. Vooral de iPad zou hier een belangrijke rol in spelen.
Bij E-matching neemt het aantal oudere leden sinds ongeveer twee jaar flink toe. “De stijging zat eerst in de groep dertig- tot zestigjarigen. Nu zien we dat ook steeds meer zestigplussers zich inschrijven. Maar de grootste stijging vindt plaats bij zeventigplussers: ongeveer vijftig procent”, zegt mede-oprichter Jasper Jan de Konink tegen NU.nl.

Ook bij datingsite Lexa neemt het aantal ouderen toe. Hun belangrijkste motivatie zou de wens zijn om niet alleen ouder te worden, zo blijkt uit eigen onderzoek van de datingsite.

iPad
De Konink van E-matching zegt dat ouderen steeds vaardiger worden op internet. “Ze worden handiger op de computer. Maar vooral de populariteit van de iPad heeft het gebruik van internet voor deze groep opengebroken.”senioren-dating

Hij ziet dat daarnaast ook het taboe op internetdaten onder ouderen is afgenomen. “Het is geaccepteerder geworden. Het valt me op hoe vaak mensen op latere leeftijd na bijvoorbeeld een scheiding nog aan het daten gaan.” Volgens Parship is het toenemende aantal scheidingen één van de oorzaken van de toename van datende ouderen.

Ouderen verschillen in hun dategedrag nauwelijks van dertigers of veertigers, zegt De Konink. “Ze hebben globaal dezelfde behoeftes. Wel merken we dat oudere gebruikers vaker naar ons bellen met vragen over privacy of hoe ze een foto moeten uploaden. Ze hechten aan betrouwbaarheid en vinden het prettig om met echte mensen te praten.”

Dit vind je misschien ook leuk...