Complimenten waar mannen gek op zijn

Complimenten waar mannen gek op zijn

Als vrouw krijg je waarschijnlijk geregeld een compliment, al is het maar van je moeder. Maar gelukkig ook van een vriendin, een willekeurige man in een café, van je date of je vriend. We vinden het heerlijk om complimenten te krijgen, het geeft ons zelfvertrouwen.

Maar wist je dat het bij mannen net zo werkt? Alleen krijgen zij veel minder vaak een compliment. Geef je er één aan een man, dan is dat iets bijzonders voor hem en een echte ego boost. Dan ben je anders dan de meeste vrouwen die teveel met zichzelf bezig zijn en het idee hebben dat mannen niet zitten te wachten op wat aandacht in de vorm van een oprecht compliment. Wil je de aandacht van een man, geef hém dan ook aandacht!

Hier vind je wat voorbeelden van complimenten, waarmee je zeker zijn aandacht trekt (en misschien krijg je wel een compliment terug):

1. “Door jou voel ik me zo …”
Veilig, knap, gelukkig, opgewonden. Hiermee kun je hem oprecht complimenteren. Hij zal er heel blij mee zijn, omdat het rechtdedatinggids uit je hart komt en hij waardering krijgt voor zijn (harde) werk.

2. Je ziet er goed uit in die…”
Broek, jas, t-shirt, schoenen. Als hij zijn best heeft gedaan om er goed uit te zien en het is een geslaagde poging, laat hem dat dan ook weten. Waarschijnlijk heeft hij het vooral voor jou gedaan. Onthoud dat het voor hem meer indruk maakt als je zegt: “Wat zie je er goed uit in die jas” dan te zeggen dat je die jas mooi vindt.

3. “Wat een leuke vrienden heb je”
Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je goed met zijn vrienden om kunt gaan. Maar doe je dat wel, zeg dat dan. Het zal veel voor hem betekenen als je zijn vrienden respecteert en leuk vindt (als het tenminste niet té leuk is).

4. “Volgens mij ben je heel goed in …”
Heb je het idee dat hij ergens enorm zijn best voor doet, dan zal hij heel blij zijn met een compliment over die vaardigheid. Dat kan iets zijn op zijn werk, in de garage, in de slaapkamer of in de keuken.

5. “Wat zou ik zonder jou moeten?”
Als je dat zegt, dan voelt het voor hem alsof je hem echt nodig hebt. En dat vinden mannen prettig. Natuurlijk zou je het echt wel zonder hem overleven, maar als hij je een dienst bewijst klinkt “Wat zou ik zonder jou moeten?” hem als muziek in de oren.

6. “Jij bent zo knap, vooral je …”
Ogen, lach, gespierde armen, schouders. Hoe specifieker je het maakt, hoe meer zijn ego erdoor gevleid zal zijn. En voorextra effect: raak tegelijkertijd met het uitspreken van het compliment dat lichaamsdeel ook even aan.

7. “Het is zo fijn om bij je te zijn”
Je laat zo merken dat je hem leuk vindt, maar niet (alleen) omdat hij er goed uitziet, vanwege zijn status of salaris. Je geeft aan dat je zijn karakter waardeert, dat het prettig is om met hem om te gaan. Dat zal veel meer voor hem betekenen.

Dit vind je misschien ook leuk...