Hoe vergroot je de kans op een lange relatie

Hoe vergroot je de kans op een lange relatie?

Je wilt graag een serieuze relatie die ook nog eens langer duurt dan een maand. Maar hoe vergroot je de kans om die te vinden? Het antwoord: date met meerdere mannen tegelijk!

Dat is de mening van de Amerikaanse auteur en dating coach Rori Raye. Zij noemt het daten met meerdere mannen: circulair daten. Eigenlijk omschrijft ze het niet als dé manier om de ware te vinden, maar meer als ”jezelf ’sociaal in de kijker zetten’, zodat er zoveel mogelijk interactie kan plaatsvinden en dat je kunt daten met zo veel mogelijk mannen zonder dat je een dubbele agenda hebt.”

Raye’s advies is om met drie mannen tegelijkertijd te daten. ”Belangrijk is het dan om ze wel allemaal gelijk te behandelen en niemand voor te trekken.”

Maar hoe zit het dan met de chemie?daten
Volgens de dating coach hechten te veel vrouwen aan chemie. ”Chemie betekent helemaal niks in het begin. Het vertelt je alleen maar meer over de dingen waar je in het verleden over bent gevallen. Je moet de diepere aantrekkingskracht van een man ontdekken en die vind je niet op het eerste gezicht.”
Hoe werkt dat circulaire daten eigenlijk?

Sta open
“Dus ook voor die kleinere of kale man. Als je deze mannen meteen afwijst, omdat je wacht totdat die ene lange, knappe man je mee uitvraagt dan zul je ze allebei verliezen”, aldus Raye.

Oefen !
”Je hebt die kleine, kale man nodig om te oefenen. Je moet juist oefenen met een man die jou graag wilt, die jou belt en echt achter jou aan zit, ook al is hij dus kaal en klein. En wie weet blijkt hij na een paar afspraakjes juist de man te zijn op wie jij de hele tijd hebt gewacht.”

Blijf door daten
”Zelfs als er een winnaar opdoemt uit de drie mannen met wie je aan het daten bent, moet je door blijven daten tot je echt krijgt wat je altijd al hebt willen hebben, en voor sommigen kan dat een verlovingsring zijn.”

En hoe gaat dat met seks?
En dan is daar het onderwerp seks. Want moet je dan ook met al die mannen het bed in duiken, of houd je de seks exclusief voor die ene ware? Raye adviseert om één lover te nemen, maar wel met meerder mannen te daten. ”Mijn ervaring is dat vrouwen in de problemen komen als ze slechts in een man gaan investeren. Als een man regelmatig met je uitgaat, toekomstplannen met je maakt, alles goed doet en als alles wat jij wilt voor hem ook duidelijk is dan is dat een goed teken, maar voldoet hij hier niet aan dan zou ik zeggen: investeer niet alleen in hem.

Uitleg
Leg aan de man met wie je naar bed gaat dat hij de enige is met wie je een seksuele relatie hebt, maar dat je het leuk vindt om met meerdere mannen uit te gaan, omdat je hem niet onder druk wilt zetten om met jou een lange relatie aan te gaan.” Het kan natuurlijk zijn dat de man met wie je naar bed gaat dit niet trekt. En als jezelf eigenlijk wel blij bent met de relatie die je met die man hebt, dan moet je het risico nemen en voor één man gaan, vindt Raye.

Dus waar het op neer komt: wees open en eerlijk en focus op jezelf in plaats van op de man. Als je een echte lange relatie wilt dan is ’oefenen’ via circulair daten de beste manier.

Bron: telegraaf.nl

Dit vind je misschien ook leuk...